torstai 26. huhtikuuta 2007

Tytöt murhasivat ystävänsä - "se tuntui oikealta"

Tyttökolmikon yhdelle osalliselle juhlinnan jälkeinen aamu koitui kohtalokkaaksi Australiassa. Herättyään ja hetken juteltuaan kaksi tytöistä päätti murhata lukemassa olleen ystävänsä.
The 17-year-old girls, who cannot be named due to their age, today faced a sentencing hearing in Perth Children's Court after pleading guilty to murdering Eliza Jane Davis in the small coal mining town of Collie on June 18, 2006.

Kaksikko oli puhunut ja suunnitellut jonkun henkilön murhaamista aiemmin. Toinen tytöistä oli valmistautunut tappamalla kaksi kissaa.
"We just did it because we felt like it, it is hard to explain," the other girl said.

"I knew we had wanted to kill someone before.

"We knew it was wrong, but it didn't feel wrong at all, it just felt right."

Toinen tytöistä kiepautti kaiutinjohdon lukemassa olleen uhrin kaulan ympärille ja alkoi kuristaa toisen pitäessä uhria aloillaan. Lisäksi kiinni pitänyt yritti tunkea kemikaalilla kasteltua kangasta uhrin suuhun.

Edes uhrin hengen haukkominen tai huutaminen eivät murhaamista pysäyttäneet.

Kuristamisen jälkeen he hautasivat uhrinsa ja ilmoittivat hänet kadonneeksi. Kaksikko jopa teeskenteli auttavansa etsinnöissä.

Syytä murhalle tytöt eivät ole kertoneet. Syyttäjä vaatii rangaistukseksi elinkautista. (news.com.au)

---
On jotenkin ristiriitaista, kun tytöt katsoivat oikeudekseen riistää ihmiseltä hengen, joka nimetään mediassa, että heidän henkilöllisyytensä salataan ja suojellaan alaikäisyyden takia.

Tytöt tiesivät että murhaaminen on väärin, mutta tekivät sen silti, eikä se tuntunut väärältä ollenkaan. Tämän kommentin jälkeen voi kai hyvin sanoa, että eivät he ainakaan ns. hulluja suunnittelu- ja tekohetkellä olleet tai ole, vaan käyttivät vakaata harkintaa ja omaa halua.

Koska heidät tuomitaan "lastenoikeudessa", tuomio ei kovin ankara todennäköisesti tule olemaan, sukupuolivähennys huomioiden kuten meilläkin on tapana, vaikka syyttäjä elinkautista vaatiikin.

Ei kommentteja: