torstai 19. huhtikuuta 2007

Oppilasta lyönyt opettaja esitetään uhrina

Iltalehden nettilehden otsikointi sovittaa uhriviittaa 11-vuotiasta poikaoppilasta lyöneen 45-vuotiaan naisopettajan ylle, Uupunut opettaja löi Asperger-lasta. Lööpissä todetaan tapahtunut sellaisena kuin se on, Naisopettaja löi 11-vuotiasta.

Uupumus ei ole selitys oppilaan ja lapsen lyömiselle. Myöskin tilanne koulussa - opettajalla oli luokassaan 20 oppilasta, joista kaksi mukautetussa opetuksessa ja seitsemän tarvitsi muita tukitoimia - on turhaa selittelyä, vaikka sillä oman osansa uupumukseen todennäköisesti onkin. Olkoon vaikka 30 oppilasta, joista 10 tarvitsee tukitoimia, oppilasta ei lyödä avokämmenellä kasvoihin. Koskaan.

Toivottavasti koululaitos oppii tapauksesta jotain ja toimii jatkossa toisin, ettei vastaavaa tapahtuisi uudelleen. Pojalle järjestyi paikka erityisluokalta vasta, kun hän katosi kahden tunnin ajaksi kesken koulupäivän.

1 kommentti:

maria kirjoitti...

ei todellakaan ole noin vakavaa tollaset asiat voidaan sopia eikä tämä media tee siitä yhtään sen parempaa heille... pahempiakin asioita täällä on mistä ei sitten puhutakkaan..ymmärrän opettajaa aina ei jaksa mitä te ihmiset olette arvostelemaan olitteko itse opettamassa tätä lasta????