torstai 5. huhtikuuta 2007

Naiselle 10 vuotta taposta

Lahtelainen vuonna 1973 syntynyt Virve Johanna Backman tuomittiin 10 vuoden vankeuteen taposta. Backman tappoi miesystävänsä / seurustelukumppaninsa veitsellä viime vuoden syyskuussa. Tuomioon sisältyi rangaistus pahoinpitelystä. Korvauksia määrättiin maksettavaksi uhrin omaisille 5 000 euroa ja miehen hautauskulut.

Nainen kertoi hermostuneensa saamastaan haasteesta tulla vastaamaan pahoinpitelysyytteeseen. Juotuaan alkoholia pitkin päivää hän riitaantui illalla töistä kotiin tulleen miehensä kanssa.

Nainen tarttui veitseen ja ensimmäinen isku vaurioitti miehen vasenta kainalovaltimoa ja -laskimoa. Selkään kohdistunut isku vaurioitti vasenta keuhkopussia. Naapurit kuulivat kerrostalon rappukäytävästä avunhuutoja ja löysivät 1955 syntyneen miehen käytävästä veitsi selässään. Ambulanssin tullessa paikalle nainen tuli asunnosta, vetäisi veitsen miehen selästä ja palasi asuntoon. Mies kuoli sairaalassa. (ESS 5.4.2007)

---
Tapahtumien kulku on samanlainen kuin jos mies tappaa naisystävänsä. Toinen hermostuu tai suuttuu jostain ulkopuolisesta tai kumppanin tekemästä asiasta, tarttuu kättä pidempään ja loput voi lukea lehdistä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

miksi näitä tapahtuu?miksi nainen ottaa itselleen reilusti vanhemman miehen?
jo pelkkä alkoholi on naiselle ongelma koko vintti sekoo!

Anonyymi kirjoitti...

Sai sitten tämäkin ansionsa mukaan,sitä saa mitä tilaa