sunnuntai 22. huhtikuuta 2007

Lapset tappeluun yllyttänyt ja videoinut naisnelikko sai ehdollista

Äiti, Zara Olver, 21, joka yllytti kahta lastaan tappelemaan keskenään videolla, tuomittiin 12 kk ehdolliseen. Saman tuomion saivat hänen äitinsä, Carole Olver, 48, ja kaksi siskoaan, Serenza Olver, 29, ja Danielle Olver, 19.

Videolla vaipoissa olevaa 2-vuotiasta poikaa haukutaan "luuseriksi" (wimp), koska tämä ei lyö siskoaan takaisin tämän lyötyä poikaa. Naiset nauravat lapsille heidän lyödessään toisiaan harjoilla ja lehdillä.

Pojan nähdään itkevän videolla, kun hänen 3-vuotias siskonsa löi häntä kasvoihin. Yksi naisista sanoo pojalle, "älä ole luuseri tai homo/naismainen mies" (not to be o wimp or a faggot) ja käskee lyömään siskoaan takaisin.

Vanhin naisista, lasten isoäiti, sanoi poliisille ettei nähnyt tappelussa mitään väärää "karaistessaan" lapsia (toughening up), ja että hän on tehnyt saman kolmelle tuomion saaneelle tyttärelleenkin.

Zara Olver pleaded guilty to causing or procuring the children to be ill treated in a manner likely to cause unnecessary suffering or injury.

Her mother and sisters pleaded guilty to jointly inciting the ill treatment of children.

Tuomiona siis vuosi ehdollista. Lisäksi 100 tuntia yhdyskuntapalvelu (unpaid work) eivätkä he saa koskaan työskennellä lasten parissa. Tuomari mainitsi etteivät naiset ole uhka yhteiskunnalle.

Tapaus tuli ilmi sattumalta, kun Irakista komennukselta kotiin palannut lasten isä löysi videon. Järkytys oli valtava, kun hän ei nähnytkään videolla lastensa leikkivän iloisesti, vaan pakotettuina tappelemaan keskenään. Hän ilmoitti tapahtuneesta sosiaaliviranomaisille, jotka puolestaan hälyttivät poliisin. Isä kuvaili videon olevan "kuin koiratappelua".

"What they've done is send a message that this isn't a very serious thing and they've walked free. I think most people are outraged by that." -Michelle Elliott, Kidscape

Lapset on sijoitettu heidän isänsä vanhempien hoitoon. (BBC)

---
Tässä varsinainen nelikko täynnä naisellista ja äidillistä hellyyttä ja hoivaa.

Tuomarin sanat ovat ristiriidassa tuomion kanssa. Kai ne lapsetkin ovat osa yhteiskuntaa, joiden parissa hän kielsi naisia koskaan työskentelemästä?

Ei kommentteja: