keskiviikko 18. huhtikuuta 2007

Opettajalle syyte pahoinpitelystä

Tampereen käräjäoikeudessa luettiin syyte Ylöjärvellä työskentelevälle opettajalle lievästä pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Opettaja oli lyönyt viime joulukuussa viidesluokkalaista poikaa poskelle.

Pojalla on todettu Asperger-syndrooma, joka ilmenee mm. levottomana käytöksenä. Poika oli sijoitettu kuitenkin 20 oppilaan luokkaan, jossa sai mukautettua opetusta, muttei täysimittaista erityisopetusta.

Opettaja kertoi joutuneensa pojan kanssa vaikeuksiin useasti syyslukukauden aikana, kun poika oli käyttäytynyt häiritsevästi. Hän kertoi lopulta menettäneensä malttinsa ja löi. Pojan isä kertoi, että kotona pojan kanssa on tultu toimeen ilman lyöntejä.

Lyönnin seurauksena poika menetti täysin luottamuksensa opettajiin eikä halunnyt mennä enää kouluun.

Opettaja ei enää työskentele Karhen koulussa ja poika on siirretty toiseen kouluun ja erityisopetukseen. (IL)

---
Viidesluokkalainen, 11-vuotias, opettaja menetti malttinsa ja löi. Kun lyönnin kohteelta meni luottamus opettajiin, ei varmaankaan voi sanoa muiden oppilaiden luottamuksenkaan erityisemmin vahvistuneen.

Mainittakoon erikseen, vaikka IL ei sitä tee, että kyse on mitä ilmeisimmin naisopettajasta. IL uutisoi 2006 joulukuun puolessa välissä Ikaalisten poliisin tutkivan tapausta, jossa pohjoissatakuntalaisen koulun naisopettaja oli käynyt käsiksi viidesluokkalaiseen poikaan.

Ei kommentteja: