tiistai 29. toukokuuta 2007

TV2: Ajankohtainen kakkonen

Tänään 29.5.2007 klo 21 Ajankohtaisessa kakkosessa on aiheena mm. hoitajien palkat. Tällä kertaa kuitenkin hieman toisesta näkökulmasta. "Hoitajien palkkakisa: sama työ, eri palkka"

Uutisissa mainittiin ohjelmasta ja kerrottiin, että pula hoitajista ajaa työnantajia palkkakilpailuun. Uudet ja ehkä kokemattomammat hoitajat saavat enemmän palkkaa kuin samaa työtä tekevät ns. vanhat työntekijät. Jos oikein kuulin, peruspalkan eroksi mainittiin jopa 150 euroa kuukaudessa, noin 892 mk.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://www.kaleva.fi/plus/juttu661654_page0.htm

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos lähetyksistänne, joissa asioita tuodaan rehellisesti ja avoimesti , sekä tutkien esille.
Tämän päiväinen asia Ideapark ja sen rakentamisen syyt;kestävä kehitys, on mielestäni pahasti ristiriidassa käytännön kanssa, koska KOK edustava S-ryhmä saa rakentaa ABC myymälöitään kaikkialle, eikä niiden paikkojen esteenä ole ollut koskaan kestävä kehitys, kuten nyt Ideaparkin kohdalla on. Miten on mahdollista? Jos huoltamoita ja rautakauppoja saadaan rakentaa lähes poikkeuksetta alueen parhaille ranta-alueille,vaikka niiden vuotovaara on mahdollisempi vesistöön, mitä lähempänä vesistöjä ne sijaitsevat.Tasan eivät mene onnen lahjat, mutta onhan S-ryhmän jäsenmäärä jo riittävän suuri puolustamaan oma kauppaa ja sen kehitystä, jääviydestä ei puhuta.Mutta kun muut pyrkivät samaan, jopa nousee meteli.Ohjataanko kartellin tavoin näin vain yhden ketjun menestymisen mahdollisuuksia? Eikö se ole myös eriarvoisuutta ja vapaan tasa-arvoisen kilpailun estämistä? Mitä sanoo EU:n lainsäädäntö?

Anonyymi kirjoitti...

Hei. kiitos rehellisestä ohjelmakokonaisuudesta!