sunnuntai 27. toukokuuta 2007

Lyhyesti - vko 21

Parikymppisiä nuoria epäillään tapon yrityksestä Naantalissa

Sukupuoli saa vaikuttaa vakuutusten hintoihin

---
"Jos asia olisi toisinpäin, se olisi jo kielletty lailla." jotain
---

Vankeutta insestiin pakottamisesta

50 vuotta sikiövarkaudesta

The Boys Project, josta "Asialista" ja tilastoja, For every 100 girls

---
Olisi mielenkiintoista tietää miten nuo "Jokaista 100 tyttöä kohden..." luvut ovat Suomessa. Se kylläkin jo tiedetään, että ikävissä asioissa pojat ja miehet ovat selkeästi heikommalla. Selkeät luvut voisivat havainnollistaa poikien ja miesten ongelmat kirkkaamin, ehkä niitä sitten alettaisiin aktiivisemmin ehkäisemään.

Aiheeseen sopivaa luettavaa on esimerkiksi artikkeli Poikien vaarallinen elämä, Dialogi 2006/7.

"Julkisesta keskustelusta voisi herkästi päätellä, että naisten elämä se vasta vaikeaa on. ... Perimmäisissä elämän ja kuoleman kysymyksissä pojat ja miehet ovat kuitenkin heikommalla."
---

Äiti hakkasi vauvan kuoliaaksi
At trial, the jury heard Smith had a pattern of physical and verbal abuse towards her daughter... She commonly referred to her daughter as a "retard", the trial heard.

Vauvaa lyötiin 81 kertaa äidin toimesta. Tracey Lee Smith, 24, tuomittiin elinkautiseen vankeuteen 21 kuukauden ikäisen tyttärensä murhasta.

Raportti: Sosiaaliviraston suhtautuminen helsinkiläisiin koventunut

EIT antoi Suomelle langettavia tuomioita oikeudenkäynneistä

---
Taas!
---

Afganistanin eduskunta erotti suorapuheisen naiskansanedustajan

---
Suorapuheisen? Nimitti parlamenttia talliksi tai eläintarhaksi ja karjasuojaksi, joka on täynnä lehmiä, aaseja ja koiria. Parlamentin nimittely ja kollegoiden haukkuminen on ja sen pitää olla hyväksyttävää "suoraa puhetta"?
---

Tukholmalaissairaala auttaa raiskattuja miehiä

Miehet kamppaavat naisia ulos yritysjohdosta
...naisten osuus suuryritysten ylimmässä johdossa on vähentynyt merkittävästi. ...isojen yhtiöiden ylimmässä johdossa on naisten osuus laskenut..

---
Otsikko on surkea. Missään kohdin uutista ei käy ilmi, että miehet nimenomaan kamppaavat naisia tarkoituksella pois yritysten johdosta. Missään kohtaa uutista ei anneta edes arvausta, miksi naiset vähenevät yritysjohdosta. Oletetaan vain että se on miesten vika.
---

Kioskin pitäjää ja myyjää pahoinpideltiin Jyväskylässä

Ei kommentteja: