perjantai 4. toukokuuta 2007

Oikeuksia syytetään kaksoisstandardista lapsiseksituomioissa

Courts accused of double standards over child sex sentencing

Australiassa on havahduttu tuomioistuinten harrastamaan kaksoisstandardiin lapsiseksituomioissa. Naisten tuomiot ovat lievempiä kuin miesten. Naisten kohdalla myös erilaisia tekosyitä ja selityksiä hyväksytään huomattavasti herkemmin.
Victoria's judiciary is being accused of inconsistency when it comes to cases of women having sex with underage boys.

A 30-year-old Melbourne woman today escaped a jail term despite being found guilty of having sex with a 15-year-old boy.
(...)
Melbourne County Court Judge Lance Pilgrim sentenced Bennett to 12 months' jail, suspended for 18 months, saying the offence was a foolish lapse.

"Ymmärtämätön hairahdus"? Toki... Vai peräti täysi vahinko? Diana Nicole Bennet vain horjahti ja kaatui sattumalta paikalla housut nilkoissa ja elin kovana olleen alaikäisen pojan päälle ja yhtyi häneen.

Onko "ymmärtämätön hairahdus" sellainen, jossa vapaaehtoistyöntekijä menee alaikäisen pojan kotiin pukeutuneen vain alusvaatteisiin ja villapuseroon ja harrastaa seksiä tämän kanssa? Jo pukeutumisen perusteella kyse on ennemminkin harkitusta teosta.

Tuomiossa otettiin myös huomioon tuomitun juomis- / alkoholiongelma. Hohhoijaa. Jos mies lyö alkoholiongelmaisena ja mahdollisesti kännissä naista, otetaanko se tuomiossa huomioon? Ei varmasti.
"We've seen the courts consistently hand down this double standard where if the perpetrator had been male one feels certain that the person would get a custodial sentence," he [child psychologist Michael Carr-Gregg] said. "There seems to be one rule for females and one for males."

Linkin takana on kaksi tapausta, jotka käyvät hyvänä esimerkkinä kaksoisstandardista ja käytännöstä, jossa nainen saa - nimenomaan saa - huomattavastikin kevyemmän tuomion samanlaisesta alaikäiseen kohdistuneesta seksirikoksesta.

1. Miespuolinen tennisvalmentaja harrasti seksiä tytön kanssa. Tuomiona +3 vuotta linnaa ehdottomana.
2. Naisopettaja harrasti seksiä poikaoppilaan kanssa. Tuomiona 6 kuukautta linnaa, joka annettiin aluperin ehdollisena mutta muutettiin valituksen jälkeen ehdottomaksi.

Lastensuojelujärjestö Childwise Karen Flanaganin mukaan tuomioistuimet ovat armeliaampia naisten suhteen. Hän sanoo, että ne tuntuvat selittävän ja hyväksyvän tekosyitä (esim. Bennetin juomisongelma) naisten käyttäytymistä huomattavasti enemmän kuin miesten. Flanaganin mielestä tuomioistuinten pitää olla yhdenmukaisia ja tiedostaa, että myös naiset käyttävät lapsia seksuaalisesti tai muuten hyväkseen.

Sikäläisen syyttäjäviranomaisen tiedottajan mukaan Bennetin tapauksessa on mahdollista, että tuomio tullaan tarkastelemaan uudelleen.

Ei kommentteja: