tiistai 15. toukokuuta 2007

4D: Poika ilman penistä

Sukupuoliko sosiaalinen konstruktio? Nelosella 4D: Poika ilman penistä, 15.5.2007 klo 22.
David Reimer ympärileikattiin hänen ollessa vauva. Leikkaus epäonnistui ja lääkäri John Moneyn opastamana Davidin vanhemmat ryhtyivät kasvattamaan pojastaan tyttöä, Brendaa. Murrosiässä Davidille paljastui totuus, mutta normaalia elämää hän ei koskaan pystynyt elämään.

Pojasta siis alettiin kasvattaa tyttöä peräti lääkärin opastamana. Tottakai se onnistuu, sukupuoli on vain sosiaalinen konstruktio!
..some academics in the late 1960s believed that all psychological and behavioral differences between males and females were learned.

Aivan kuin yhden pojan ja miehen elämän tuhoaminen ei olisi riittänyt, tätä sairasta "sukupuoli on vain sosiaalinen konstruktio" koetta joutui vierestä todistamaan Davidin kaksoisveli Brian. Vaikka mm. peniksen rakentaminen aikuisiällä helpotti jonkin verran Davidin identiteettikriisiä, Brianille kokemukset olivat liikaa ja hän kuoli mielenterveytensä menettäneenä masennuslääkkeiden yliannostukseen. David teki oman ratkaisunsa vuonna 2004 ostoskeskuksen parkkipaikalla, jossa hän tappoi itsensä haulikolla.

Ei kommentteja: